بهمناسبت ۲۲ مهرماه روز جهانی استاندارد / لزوم بازنگری در استانداردهای نشانهگذاری محصولات و تسهیل در نظارتها
دکتر رضا جعفری، نماینده اتاق ایران در کمیسیون تخصصی شورای عالی استاندارد و عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز گفت: بیش از ۹۰ درصد اقتصاد استان آذربایجانشرقی به بخش خصوصی وابسته است و همراهی بخش دولتی با این بخش، باعث فعالتر شدن اقتصاد استان شده است.
وی به مصوبه اخیر شورای عالی استاندارد در رابطه با نشانهگذاری محصولات اشاره کرد و گفت: حساسیت بیش از حد به رنگ و اندازه آرم واحدهای تولیدی، مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان به وجود آورده است. ما خواستار رسیدگی کارشناسی به این موضوع در جلسه شورای عالی استاندارد هستیم.
مشکلات ناشی از موازیکاری سازمانهای نظارتی
عضو هیئت رئیسه اتاق تبریز با انتقاد از موازیکاری میان سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد در نظارت بر کیفیت محصولات داخلی، اظهار داشت: این دو مجموعه با معیارها و استانداردهای متفاوتی بر محصولات نظارت میکنند که این مسئله تولیدکنندگان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. آرزوی دیرینه واحدهای تولیدی و صنعتی این است که نظارت بر کیفیت کالاها بهصورت مشخص و یکپارچه انجام شود تا از این مشکلات کاسته شود.
نماینده اتاق ایران در کمیسیون تخصصی شورای عالی استاندارد همچنین مشکلات ناشی از موازیکاری اداره استاندارد، اداره نظارت بر مواد غذایی و اداره دامپزشکی را مطرح کرد و خواستار تسهیل صادرات محصولات غذایی شد. جعفری تأکید کرد که وجود معیارهای متفاوت از سوی این سازمانها فرآیندهای تولید و صادرات را پیچیدهتر کرده و نیازمند یک راهحل جامع است.
چالشهای مرتبط با دریافت آرم حلال
دکتر جعفری ریاست گروه صنعتی پامین، در ادامه به چالشهای دریافت آرم حلال برای محصولات غذایی اشاره کرد و گفت: کشورهای عربی حساسیت زیادی بر آرم حلال دارند، اما با توجه به شرایط تحریم، تهیه کد و اثبات حلال بودن تکتک موارد برای قراردادهای خارجی بسیار دشوار است. به دلیل همین محدودیتها، بسیاری از کالاها بهصورت قاچاق وارد کشور میشوند و نمیتوانیم حلال بودن آنها را بهطور کامل اثبات کنیم. این شرایط میتواند کاهش صادرات صنایع غذایی را به دنبال داشته باشد.
وی به اجبار اداره استاندارد در رابطه با چاپ علامت استاندارد در قسمت اصلی لیبل محصولات نیز اعتراض کرد و گفت: علامت استاندارد در برخی موارد بزرگتر از آرم برند کالا میشود که این مسئله برای تولیدکنندگان مشکلات زیادی ایجاد کرده است. این موضوع باید بازنگری شود تا برند محصولات در معرض دید بهتر قرار گیرد.
عضو هیئت رئیسه اتاق تبریز با تأکید بر اهمیت تسهیل مقررات برای تولیدکنندگان، خواستار همکاری بیشتر نهادهای دولتی و بخش خصوصی در حل این چالشها شد تا شرایط برای صادرات بهتر و رقابتپذیری محصولات ایرانی در بازارهای بینالمللی فراهم شود.
بدون دیدگاه