مناجاتخوانی؛ آوازی دلنشین و خالصانه در ماه مبارک رمضان
روز جمعه ۲۵اسفند ۱۴۰۲ مصادف با ۴رمضان۱۱۴۵ در مراسم ضیافت افطاری گروه صنعتی پامین، استاد حسن تقی زاده کرمانی به همراه نوای نی استاد احمد محمدی، به اجرای مناجات خوانی سنتی ماه مبارک رمضان پرداخت.
دعا و مناجات در ماه رمضان نسبت به ماههای معمول سال از اهمیت بیشتری برخوردار است چرا که به هنگام سحر و افطار دعاهای بسیاری سفارش شدهاند که هر کدام جدای از بعد دینی به شیوه خاصی خوانده میشود.
مناجاتخوانی به طور مستقیم با موسیقی دستگاهی در ارتباط است، به طوری که مناجاتخوانان مطرح با بهرهگیری از دستگاههای موسیقی ایرانی بر کیفیت کارشان افزودهاند.
آنچه باعث دلنشینتر شدن مناجاتهای قدیمی میشود به سبک خوانش مناجاتها و تحریرهای خاص آن مربوط میشود که نشان دهنده شناخت مناجاتخوانان قدیمی از موسیقی ایرانی است البته ناگفته نماند که بسیاری از فعالان عرصه موسیقی آوازی پیشینه مذهبی داشتهاند.
مناجاتخوانی در ایران بسیار محترم و حائز اهمیت بوده است. در واقع مناجاتخوانی از گذشته تاکنون مرسوم بوده و همواره در ماه رمضان شنیدن اینگونه آثار برای روزه داران بسیار خوشایند است. گواه آن آثار ارزشمند بر جا مانده از مناجاتخوانان برجستهای است که اگر چه بسیاری از آنها از میان ما رفتهاند، اما صدای آنها همچنان زینت بخش سفرههای ایرانیان در ماه مبارک رمضان است.
معرفی استاد حسن تقی زاده کرمانی
هنرمند و خوشنویس
تاریخ تولد: ۱۳۴۰ تبریز
شروع فعالیتهای هنری: از سال ۱۳۵۰ (نقاشی، آبرنگ، روزنامه دیواری، آواز، تئاتر) در مدارس، خانه جوانان، کاخ جوانان، سازمان ملی پیشآهنگی
شروع خوشنویسی: سال ۱۳۵۶
استادان خوشنویسی: حسین رسام حقیقتی، ابرهیم بخت شکوهی، عبدالصمد صمدی، غلامحسین امیرخانی
آموزشگاه هنری شخصی از سال ۱۳۶۱
استادان تذهیب: علی کوهپایه، حاج آقا رائض (میناکار) (۶۵-۱۳۶۲)
استادان آواز : کریم صالح عظیمی (۸۲-۱۳۵۶) (دریافت کواهینامه با دستخط خود استاد در سال ۱۳۸۲)، رامبد صدیف، رضوی سروستانی، محمدرضا شجریان
بدون دیدگاه