جلسه دوره‌ای آموزشی کارکنان گروه صنعتی پامین به فرآیند تشکیل تخم مرغ در بدن مرغ اختصاص یافت

به گزارش ارتباطات و روابط عمومی گروه صنعتی پامین، جلسه آموزشی کارکنان گروه صنعتی پامین، روز 6مهر1402 به فرآیند تشکیل تخم مرغ در بدن مرغ اختصاص یافت. نظر به اینکه پامین بزرگترین واحد فرآوری تخم مرغ ایران است آگاهی کارکنان به علوم مرتبط به تولید و نگهداری تخم مرغ ضروری می‌باشد.

مدرس این جلسه آموزشی جناب آقای مهندس امیرعطا مقدمیان بود که به صورت کامل و جامع به مبحث “از تخم مرغ تا تخم مرغ” پرداخت و با آشنایی کلی با تخم شروع و به اجزای تشکیل دهنده تخم مرغ پرداخت.

در این جلسه کارکنان گروه صنعتی پامین با تصاویر و فیلم‌های آموزشی چگونگی تشکیل تخم مرغ در بدن مرغ را مشاهده نمودند. استاد مقدمیان مراحل رشد جوجه در تخم مرغ را 21 روز چنین بیان کرد:

مراحل رشد جوجه در تخم مرغ طی 21 روز

روز اول: در این روز آثاری از رشد در مناطق pellucida و Opaca در بلاستودرم مشاهده می گردد. در ضمن آثار تشکیل بافت های عصبی، طناب عصبی و دستگاه گوارش نیز دیده می شود.
روز دوم: در این روز آثار اولیه پیدایش قلب و سیستم گردش خون و عروق اولیه در غشاء کیسه زرده دیده می شود. به علاوه رشد مغز ادامه یافته، نشانه های ابتدایی – .تشکیل کیسه آمنیون آشکار می گردد.
روز سوم: در این روز کیسه آمنیون به طور کامل جنین را در بر می گیرد. پاها و ساختار جمجمه شکل میگیرند . کیسه آلانتوئیس تشکیل میشود و اولین حرکات غیرفعال جنینی مشاهده میشود .
روز چهارم: در این زمان کیسه آلانتوئیس در ناحیه پشتی کیسه آمنیون به وجود می آید. در این حالت جنین در طرف چپ این کیسه قرار می گیرد. اولین ارتباط بین کیسه کوریون و آلانتوئیس در این روز برقرار می گردد. به علاوه رنگدانه بستن (پیگمانتاسیون) چشم ها نیز در این روز اتفاق می افتد.
روز پنجم: در این روز دستگاه گوارش رشد بیشتری یافته و قسمت های مختلف آن تفکیک یافتهتر می گردند. در ضمن غدد تناسلی نیز شکل می گیرند.
روز ششم: بال ها و پاها به همراه انگشتان و پنجه ها که به طور قابل ملاحظه ای رشد کرده اند. در این روز منقار نیز ساختار کامل خود را کسب می کند. در این روز حرکات ارادی جنین شروع میشود.
روز هفتم: در این روز ناحیه ای بر روی نوکث به نام دندان تخم که مسئول شکستن پوسته تخم در هنگام خروج جوجه از تخم می باشد به خوبی مشاهده می شود. حفره بطنی به علت رشد اندام های داخلی، برجستگی قابل ملاحظه ای پیدا می کند.
روز نهم: در این روز جنین داخل تخم شکل کامل یک پرنده را کسب می کند. سر رشد بیشتری می یابد. کیسه کوریو آلانتوئیس در ارتباط با پوسته کامل می شود.
روز دهم: در این هنگام جنین در سمت راست محور طولی تخم (قطر بزرگ) قرار می گیرد. انگشتان به طور کامل شکل می گیرند. چشم ها به طور کامل رشد کرده، منقار شروع به ساخت شدن می نماید.
روز یازدهم: در این روز اندام های داخلی رشد بیشتری می یابد به ویژه کلیه ها بیشترین رشد را خواهند داشت.
روز دوازدهم: پاها دچار خمیدگی گردیده، پنجه ها کاملا شکل می گیرند. پرها دیگر به طور کامل دیده می شوند. کیسه سفیده شکل گرفته، جذب و مصرف پروتئینهای آن آغاز می گردد.
روز سیزدهم: انتقال چربی ها از طریق غشاء کیسه زرده افزایش می یابد. فلسی روی پاها و ناخن ها در این روز مشاهده می شود.
روز چهاردهم: سر جنین به سمت انتهای بزرگ تخم حرکت می کند تا بتواند موقعیت خود را در راستای محور بزرگ تخم به دست آورد.
روز پانزدهم: روده ها به داخل بدن کشیده می شوند. جنین به رشد خود ادامه می دهد.
روز شانزدهم: ناخن ها و منقار در این روز شروع به شاخی شدن (کراتینه شدن) می نمایند و سطح بدن از پر پوشیده می شود. به علاوه سفیده تقریبا به طور کامل مصرف شده، زرده به عنوان مهمترین منبع تغذیه ای به کار گرفته می شود.
روز هفدهم: در این روز جنین مقدمات خروج از تخم را فراهم می نماید و محتویات مایع تخم کاهش می یابد.
روز هیجدهم: رشد جنین در این مرحله تقریبا کامل گشته است. منقار به زیر بالا راست چرخیده است و جنین موقعیت به هم فشرده پیدا می کند.
روز نوزدهم: جذب مایع آلانتوئیک توسط جنین کامل می گردد. انقباض و حرکت کیسه زرده به درون حفزه بظنی آغاز میگردد و جنین تقریبا فضای داخل تخم به جز ناحیه کیسه هوایی را اشغال میکند.
روز بیستم: در این روز کیسه زرده کاملا به درون حفره بطنی کشیده می شود. جنین در داخل پو سته شروع به نوک زدن نموده، از هوای موجود در ناحیه کیسه هوایی استفاده می نماید. مایع کوریو آلانتوئیسی شروع به خشک شدن نموده، عمل تنفسی خود را به ویژه بعد از این که جوجه شروع به خروج می نماید (مرحله نوک زدن خارجی) از دست می دهد.
روز بیستم و یکم: فعالیت های مربوط به خروج از تخم به طور فعال آغاز میشود. جوجه کاملا از تخم خارج گردیده و خشک می گردد و آماده خروج از دستگاه می باشد.

چگونگی تشکیل تخم مرغ

باورهای غلط مردم در مورد مرغ و تخم مرغ

جناب مقدمیان به باورهای غلط مردم در مورد مرغ و تخم مرغ پرداخت و با دلایل و مستندات علمی به ناصحیح بودن این باورها اشاره نمود.
باور غلط پرورش مرغ با هورمون وجه علمی ندارد و علت رشد سریع مرغ در 50 روز پرورش از100 گرم به 2500 گرم اصلاح ژنتیکی گونه مرغ گوشتی می‌باشد.
باور غلط دوم تزریق آب به گوشت مرغ و یا جذب آب توسط گوشت مرغ پس از کشتار است که این باور پایه علمی ندارد و مرغ پس از ذبح در کشتارگاه برای حفظ کیفیت گوشت آن باید سریع خنک و در صورت نیاز منجمد شود، این فرآیند با استفاده از یخ انجام می شود که مردم به اشتباه این باور را دارند که مرغ با آب سنگین می‌شود.
باور غلط سوم که توسط تمام مراجع علمی جهان رد شده است، مضر بودن تخم مرغ به کبد انسان است. این در حالی است که تخم مرغ یکی از بهترین و استانداردترین منابع پروتئین از لحاظ بالانس اسید آمینه می‌باشد.


از مزایای مصرف روزانه تخم مرغ به موارد زیر می توان اشاره نمود:

بهترین و استانداردترین منبع پروتئین از لحاظ بالانس اسید آمینه
بهترین فسفولیپید در زرده تخم مرغ و افزایش دهنده HDL خون
سلامت مغز
مفید برای چشم‌ّها
درخشان‌تر کردن ناخن‌ها
حفظ قدرت استخوان‌ها
کمک به پیشگیری از سرطان پستان
کمک به غلبه بر کم خونی
مفید برای رژیم غذایی
توانایی کاهش جذب کالری‌ها
و بسیاری مزایای دیگر

ایشان در نهایت به مبحث تخم مرغ‌های غنی شده پرداختند و محصولات مختلفی را معرفی کردند که شرکت‌های تولیدکننده تخم مرغ با طی مراحل مختلف علمی و اجرای آن در تولید تخم مرغ به محصولات جدیدی مثل تخم مرغ غنی شده با اسید فولیک، تخم مرغ غنی شده با امگا 3، تخم مرغ غنی شده با سلنیوم و تخم مرغ غنی شده با ویتامین D دست یافته ‌اند.

جناب مقدمیان به مطالعات دانشگاهی همسر خود نیز اشاره نمودند که با طی فرآیندهای علمی و آزمایشگاهی موفق به تولید تخم مرغ به عنوان واکسن سالمونلا شده‌اند که در مجلات و منابع علمی معتبر به ثبت رسیده است.

شایان ذکر است جناب آقای امیرعطا مقدمیان دارای مدرک کارشناسی ارشد تغذیه طیور از دانشگاه تربیت مدرس تهران و مدیر برنامه ریزی و آی‌تی گروه صنعتی پامین هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *